Vrlo popularan način ishrane jeste hrono ishrana, ali da li zaista znate šta je to hrono ishrana? Hrono ishrana je vrsta ishrane u kojoj količina obroka nije toliko bitna koliko je bitno šta jedete i kada jedete. Pročitajte dalje nešto više o hrono ishrani.

Karakteristike hrono ishrane

Hrono ishranu je osmislio francuski lekar Alain Delabos, 1986. godine. Ishrana je podređena radu pankreasa i lučenju insulina, kortizola i enzimima koji su potrebni da bi se hrana svarila, a koji se ne luče isto u svako doba dana. Osnovna karakteristika hrono ishrane jeste da ne postoji tačno ograničenje po pitanju količine hrane po obrocima. Ono što je važno jeste definisanje satnice i kombinacije namirnica koje se konzumiraju.

Zašto je to bitno?

U određenom delu dana se u telu luče hormoni i enzimi koji vare namirnice koje su konzumirane. Kod hrono ishrane, obroci su podeljeni na doručak, ručak i večeru uz užinu. Pored zdravih obroka, kao predlog užine ili doručka, predlažemo MINI PANI hrono kocku.

Hrono kocka sadrži seme bundeve, suncokretovo seme, laneno seme, oljušteni proso, ražene pahuljice. O blagotvornim sastojcima semenki po organizam pročitajte nešto više ovde. Osnovni cilj hrono ishrane jeste usvajanje zdravih navika, kombinovanje hrane i dovođenje metabolizma u normalu.

Ipak, pre otpočinjanja hrono ishrane, poželjno je obratiti se lekaru.