Šta dobijamo kada spojimo čokoladu i višnju? Dobijamo sladak čokoladni nadev sa kiselkastom aromom višnje. Ukoliko tome pridodamo brzo smrznuto razvučeno testo, dobijamo ukusnu MINI PANI pitu sa čokoladom i višnjom.

Nadev od čokolade i višnje

Ljubitelji slatkog ukusa se često znaju žaliti da previše jak i pun ukus čokolade može biti previše sladak. Ovo je posebno izraženo kod proizvoda kod kojih se koristi mlečna čokolada sa puno šećera. Zbog toga se pri pripramanju raznih pita, uz čokoladu često koristi neko voće, a od umešnosti kombinovanja čokolade sa voćem, zavisiće i dobar ukus krajnjeg proizvoda. Iako je kombinovanje čokolade danas već olakšano uz mnogo dostupnih saveta na tržištu, pogledajte na koji korak se MINI PANI kompanija odlučila. 

Radi razbijanja navedene slatke monotonije, MINI PANI je odlučio da u novo izdanje pite uvrsti i kiselkasti ukus višnje koji upotpunjuje aromu čokolade. Ova kombincija ukusa je odavno prisutna u vidu čajeva, torti, kolača i koristi se širom mnogih domaćinstava, zato verujemo da nismo pogrešili. Iako je čokolada prvobitno pripremana samo kao napitak, o čemu više možete pročitati ovde, danas se koristi kao sastav mnogih kremova i nadeva. Pored čokolade ne zaboravimo da i višnja ima simboličnu važnu ulogu u mnogim zajednicama, te zauzima posebno mesto na trpezama nekih zemalja. O simbolici stabla višanja pročitajte naš članak.

Da li je MINI PANI odabrao pravu kombinaciju ukusa, ili vi imate neke nove isprobane ideje, pišite nam i podelite sa nama vaša iskustva. 

I ne zaboravite MINI PANI pita sa čokoladom i višnjom je tu.