NOVO: Mini Pani krofne u tri ukusa!!

Predstavljamo vam nove krofne u asortimanu Mini Pani! Novi ukusi i mirisi, a dobro poznato lice Mini Pani osvaja ljubitelje testa u svim uzrastima – od 7 do 107 godina! Napredak je imperativ, pa je sada vreme da napravimo nova mesta na policama prodajnih mesta. Spremne su nove slatke đakonije da ispune dan.

Šta vam je prva asocijacija na krofne? Homer Simpson ili policajci iz američkih serija? A koji su vam omiljeni ukusi? Naša asocijacija na krofne je Mini Pani, a omiljeni ukusi su nam sledeći.

Mini Pani kajsija krofna

Jesenji mirisi i ukusi dopiru iz bakine kuhinje. Kuva se džem od kajsija koji budi uspomene. Želja nam je da ovu uspomenu sačuvamo, pa je deo našeg asortimana postala i Mini Pani krofna sa nadevom od kajsija. Preukusna i neodoljiva nestaje u trenutku! Skroz je različita od Mini sa kajsijom i posuta je šećerom u prahu kao šlag na torti. Nismo sigurni da li će vam jedna krofna biti dovoljna, toliko je ukusna!

Mini Pani le’ krem krofna

Za sve ljubitelje crnog dela krema, tu je Mini Pani krofna sa kakao kremom za čokoladni ukus. Naše krofne su mekane i nežne i prvi prvom zalogaju se otapaju u ustima. Toliko će vam se dopasti da ćete svima slati sliku ove krofne i upućivati da ih što pre probaju. Ako sliku objavite na instagramu, označite nas.

Mini Pani vanila krofna

Oni koji vole ukus vanile više nego ukus čokolade su posebni ljudi. To su nežne duše koje svet posmatraju drugačijim očima, ali vrlo dobro znaju da u njemu uživaju. Deo tog posebnog užitka je i Mini Pani vanila krofna, koja će uz kafu biti novi izgovor za razgovor sa dragim ljudima.

Postoji nekoliko priča o tome kako i gde su nastale krofne, a mi ćemo ovde navesti najzanimljivije. Dobra stvar je što danas svi možemo da uživamo u ovoj poslastici, gde god one nastale.

Kako su nastale krofne?

Ranije nije sve bilo lako dostupno, te su majke pravile obroke sa onim što je bilo na dohvat ruke, pa su to kombinovale na razne načine. Jedan od tih načina je upravo kiselo testo koje se prži u dubokom ulju, pa se umače u slatke namaze i prelive. Mnoge majke sa različitih strana sveta su pravile krofne, pa zato postoje teorije da su nastale u Švedskoj, u Nemačkoj, u Rusiji, u Francuskoj ili u Americi.

Poznate američke krofne sa rupom u sredini doughnut kriju ime u rečima dough – kiselo testo, a nut – lešnik. Zašto lešnik? Postoji priča da srednji deo krofne nije uspevao da se lepo ispeče pa je unutra stavljen lešnik da bi se izgubila sredina. Ipak, da li su ove krofne deo američke kuhinje?

Postoji priča da su krofne nastale u kuhinji danskog imigranta u Americi, koji je pravio čvorove od testa – dough – knot. Bilo kako bilo, sa krugom u sredini ili ne, veliki je broj zadovoljnih ljudi koji uživaju u ovom nasleđu, a čim se Mini Pani bavi proizvodima od testa, došlo je vreme i za preukusne punjene krofne. Ko čeka taj i dočeka.

Želimo vam da uz Mini Pani budete siti, zdravi i veseli!