Jedan od svima omiljenih voća za grickanje jeste lešnik. Lešnik predstavlja koštunjavo voće koje datira iz doba starih Rimljana. Poreklo vodi iz Male Azije ali njegov uzgoj uspeva na svim plodnim i rastresitim zemljištima. Biljka lešnika jeste grmolika biljka koja može da dosegne i do 15m visine.

Lešnik se od davnina smatra plodom znanja i mudrosti, te se rado koristi kako za ishranu tako i u lečenju mnogih bolesti.

Prirodne pogodnosti lešnika

Plod lešnika koji koristimo u našoj ishrani bogat je najviše vitaminima grupe B. Ovi vitamini pre svega pružaju energiju organizmu, utiču pozitivno na naš nervni sistem i veoma su dobri za negu kože, kose i noktiju. Pored vitamina grupe B, lešnik sadrži i folnu kiselinu, Vitamin A i E i minerale poput cinka, kalcijuma i magnezijuma.

MINI PANI poslastica u vidu MINI lešnika

MINI PANI kompanija se pobrinula da sve blagodeti lešnika upakuje u ukusan zalogaj – MINI lešnik. MINI lešnik je napravljen od brzo smrznutog kvasnog lisnatog testa sa lešnik nadevom. Slatkast i pun ukus nadeva od lešnika i čokoladnog krema lepo će se kombinovati uz šolju čaja ili mleka.

Ovaj MINI proizvod možete poslužiti kao popodnevnu užinu ili poslasticu posle ručka.

Uživajte uz nove MINI PANI proizvode još danas.