Današnji urbani način života i balansiranje između privatnog i poslovnog života može vam crpiti energiju. Nakon nekog vremena modernog stila življenja možete dostići neprestani osećaj umora.

Potreba za dovoljno sna je danas podcenjena. Ukoliko ste umorni i pored dovoljno sna, postoje namirnice koje možete uvrstiti u ishranu, a koje će vam dati dovoljno energije i koje će vam pružiti dovoljno snage za svaki dan.

Preporučujemo vam da u svoju ishranu uvrstite sledeće namirnice:

  1. Banane – banane su bogate voćnim šećerima, magnezijumom i aminokiselinama. Pored toga što su dobrog ukusa, veoma su site te će vam podići nivo energije. Još bolja kombinacija od samih banana jeste kombinovanje banana sa ugljenim hidratima poput pitica, kiflica ili hleba. Ugljeni hidrati daju vašim mišićima potrebnu energiju. Ukusna komibnacija banane i ugljenih hidrata u vidu peciva jeste upravo MINI PANI choco-banana pecivo.
  2. Jabuke – jabuke sadrže antioksidante, vlakna i važan vitamin C koji vam dopunjava energiju svakodnevno. Jabuke sadrže i fruktozu koja dodatno doprinosi našoj energiju.
  3. Spanać – ukoliko ste ljubitelj povrća, puno energije ali i hranljivih materija možete dobiti u spanaću. Naša preporuka za ukusan zalogaj jeste MINI burek sa sirom i spanaćem koji predstavlja odličan spoj hrskavog testa i punjenja od spanaća.
  4. Meso – čisto meso poput piletine, ćuretine ili drugih odrezaka sadrži aminokiseline koje pomažu u borbi protiv umora.   Pored toga, meso sadrži gvožđe, proteine i vitamine, te predstavlja neophodnu namirnicu za naše telo i za dopunu energije. MINI PANI u svom asortimanu ima Mini sa piletinom.
  5. Semenke – semenke suncokreta, bundeve i sve ostale integralne semenke takođe su veoma dobar izvor energije. Ujedno su pune minerala, hranljivih vlakana i sadrže aminokiseline. Ono što je za njih važno napomenuti jeste da sadrže i dosta proteina koji omogućavaju da se energija postepeno oslobađa, a ne odjednom. Tu su MiniPani integralni štapići.

Nadamo se da ćete poslušati naše savete i probati naše MINI PANI proizvode.