Ljudi se dele na one koji vole krem u svojoj palačinci i na one koji vole pekmez odnosno džem u svojoj palačinci. Priklanjajući se ljubiteljima voćnih premaza, nemoguće je izbeći pitanje da li postoji razlika između marmelade, pekmeza i džema?

 Večita nedoumica u vezi marmelade, pekmeza i džema

 Ukoliko posmatramo sastojke marmelade, pekmeza i džema, razlike među ovim namazima nema. Voće i šećer jesu glavni sastojci nama omiljenih premaza. Međutim, ukoliko posmatramo način pripreme, razlike ipak postoje.

Osnovna razlika između marmelade, pekmeza i džema jeste u pripremi voća za date poslastice. Voće za marmeladu se melje ili pasira, voće za pekmez se secka dok se voće za džem samo cepka na sitnije komade. Pored razlika u načinu pripreme voća, i trajanje kuvanja se razlikuje. Džem se kuva najkraće, te je on i najređi. Dužim kuvanjem pripremljenog voća dobija se pekmez, a na trećem mestu, najduže kuvanje zahteva marmelada, te je ona i po teksturi najgušća.

 Iako postoje male razlike u pripremi, sva tri namaza se lako mogu jesti prstom, kašičicom za doručak sa maslacem ili kao fino punjenje u nekom lepom pecivu.

Pecivo sa ovim slatkim namazima može biti idealan poklon užurbanim domaćicama ili može predstavljati slatko hvalisanje umešne domaćice, zato požurite i odaberite MINI PANI peciva.

 Pronađite svoju idealnu kombinaciju, bilo da je u pitanju marmelada, džem ili pekmez.