Ukoliko želite da zdrava hrana bude deo vaše trpeze, izaberite integralni MINI sa šljivama. Ovo MINI pecivo sačinjeno je od brzo smrznutog kvasnog lisnatog testa koje sadrži integralne semenke.

U nadevu MINI peciva se nalazi pekmez od šljiva i sušene šljive bez koštica. Na taj način je punjenje peciva zadržalo tradicionalni ukus šljive, a opet upotpunilo doživljaj integralnog testa.

Ukoliko ste ljubitelj bakinih slatkih recepata sa šljivama, probajte i MINI pecivo sa šljivama i vratite se u detinjstvo. Integralni MINI sa šljivama može upotpuniti vaš doručak ili se može služiti kao desert. Deca će ovo pecivo obožavati jer je zdravo i ujedno slatkog ukusa.

ZAŠTO SU ŠLJIVE DOBRE?

Iako mnogi od nas nemaju naviku da jedu sveže šljive, jer su slatkiši od šljiva uvek nekako slađi, šljiva je veoma zdravo voće. Unosom male količine šljiva veoma puno možete pomoći organizmu.

Šljiva nam može pomoći sa sledećim stvarima:

  1. Štiti srce – zbog visoke koncentracije kalijuma, šljiva kontroliše kvrni pritisak i samim tim smanjuje mogućnost od moždanog udara.
  2. Jača kosti – istraživanjima je dokazano da šljiva pozitivno utiče na gustinu kostiju.
  3. Povoljno utiče na digestivni sistem – konzumiranjem svežih ili suvih šljiva poboljšava se varenje i pozitivno se utiče na ceo digestivni sistem.
  4. Smanjuje nivo šećera u krvi – šljive se povezuju sa niskim glikemjiskim indeksom te vam mogu pomoći u kontroli nivoa šećera u krvi.

Zasta smatramo da je neophodno unositi bar male količine ovog izvanrednog voća u organizam. A na vama je samo da odučite u kom obliku, da li će to biti sveže šljive, pekmez od šljiva ili suve šljive ili sve to zajedno u slasnom integralnom MINI zalogaju.