4 ideje za novogodišnju trpezu

Šta se jede za Novu godinu? Zavisi šta volite i ko je prisutan.

Doček Nove godine je za mnoge lep deo godine. Tada se, na neki način, oslobađa sve iz stare godine i ulazi čistije u nove dane. Protekla godina je sa sobom donela izazove i niko nije očekivao takav tok.

Posebno u Srbiji, ali i na drugim mestima u svetu, okupljanje za stolom tokom obroka ima posebne čari. Dok su svi prisutni za stolom, vreme se međusobno deli i stvaraju uspomene. Ukoliko se još na toj trpezi nađu jela koja ukućani obožavaju, utisci su još intenzivniji. Dok ispraćamo 2020. godinu i čekamo Novu godinu, hajde da podelimo sa vama nekoliko ideja o novogodišnjoj trpezi.

Plata sira, grožđa i vina

Ukoliko volite laganu hranu, ovo je prava ideja za vas. Nekoliko vrsta sireva isečenih na zalogaje, po šaka grožđa za svakoga i krekeri su neobična, ali dobitna kombinacija za laganu hranu. Ovo je odlična ideja za novogodišnju trpezu, posebno ako volite da razgovarate o idejama uz lagani obrok. Preporučuje se i čaša belog penušavog vina za potpuni ukus. Štaviše, može da bude uvertira u nove navike – balansirana ishrana za lakši osećaj i veću energiju.

Sarma za Novu godinu

Ukoliko imate više vremena, pozabavite se pravljenjem sarme. Sarma je univerzalno jelo i kuva se da se ima za tri dana. Ukoliko je retko pravite, neka i Nova godina bude jedan od tih retkih dana kada svako jelo dobija poseban ukus zbog prazničnog raspoloženja. Pored svega ovoga, slatko ne može da izostane.

Peciva za Novu Godinu

Na dohvat ruke je rapsodija ukusa ukoliko se na vašoj novogodišnjoj trpezi nađu Mini Pani peciva. Godinama su Mini Pani peciva omiljeno pecivo koje pobeđuje slane i slatke kiflice. Ovo je odličan izbor ukoliko ćete 31. decembra gledati porodične filmove sa porodicom. Odmorite od spremanja hrane za Novu godinu dok se u rerni peče vaše omiljeno Mini Pani pecivo. Obezbedite svoje količine na vreme poručivanjem smrznutih pakovanja omiljenih ukusa na ovom linku.

Slikajte se sa ukućanima i postavite sliku na instagram i označite nas.

Torte i kolači

Napravite tortu sa decom. To može biti uvertira za praznično druženje. Deca vole da stvaraju i samo im treba pružiti priliku. Ukoliko se odlučite na pomoć najmlađih savetujemo vam da izabere tortu koja se lako pravi od samo nekoliko sastojaka. Na ovaj način će i njima i vama proces biti zabavan. Ukoliko ipak nemate pomagaće, ne libite se da pripremite količinu slatkih ukusa Mini Pani peciva u zamrzivaču. Možda će vam navratiti prve komšije 1. januara ujutro, a dok zajedno pijete kafu, ispeći će se Mini sa kajsijom ili kremom.

Možete iskoristiti jednu ideju ili sve za novogodišnju trpezu. Važno je da neka hrana ipak bude na stolu, jer hrana vekovima okuplja ljude.