Nekoliko načina da poboljšate svoj radni dan

Svi mi imamo loše dane, kada već u 10 sati ujutro mislimo da nam je ceo dan ugrožen i ne nadamo se ničim lepom. Problemi oko posla, konflikti sa saradnicima ili -ne daj Bože- sa vlasnikom kompanije, prehlađeno dete itd. Ne može biti svaki dan savršen, ni najbolji, ali možemo učiniti nešto zbog čega ćemo biti više ili bar toliko raspoloženi kao juče.

Evo nekoliko ideja kako da poboljšate radni dan!

Nemojte zaboraviti, sitnice mnogo znače!!!

Častite sebe dobrom kafom ili čajem

Dobra kafa ili čaj može da Vam pomogne da malo razbistrite glavu. Postoje razne varijacije koje mogu da učine kafu ukusnijom, začinite je npr. cimetom, a čaj obogatite medom.

Ulepšajte nečiji dan

Čineći drugima dobro i Vi ćete se osećati bolje. Razmislite šta vaše kolege vole od grickalica ili slatkiša, koju kafu najčešće piju, a onda ih iznenadite tako što ćete im sami doneti napitak ili omiljenu čokoladicu.

Protegnite noge

Fizička aktivnost je nophodna da bi ostali aktivni i raspoloženi do kraja radnog dana. Preporučuje se par minuta šetnje u ili oko kancelarije kako bi smanjili nivo stresa tokom dana.

Pojedite nešto

Ako terate sebe da radite na zadatku koji vam nikako ne ide, teško ćete ga završiti kako treba. Napravite predah i osvežite se hranom. Dajte mozgu neophodnu energiju, a kad se vratite s mini pauze, imaćete više elana da se posvetite onom što vas je do tada mučilo.

MiniPani je poznat po širokom asortimanu, uvek ćete moći da probate nešto novo i ukusno.

Čitajte malo ili pogledajte kratak snimak

Pročitajte nešto na internetu što Vas motiviše ili zasmejava. Dobar citat ili video snimak može da ima pozitivan uticaj na Vaše raspoloženje.

Družite se

Ako se ni do kraja radnog vremena ne poboljša Vaše raspoloženje pozovite voljenu osobu, najboljeg prijatelja na piće ili na kafu ili radite nešto zabavno sa svojom decom. Biće to pravi odmor za Vas! Pustite da se Vaša glava rasčisti od briga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_US
sr_RS
hr
hu_HU
sl_SI