Jedan od pobednika MINI PANI kupa – MINI sa jagodom i vanilom

Dragi sladokusci, sigurno znate da je u toku naša zanimljiva MINI PANI kup. Znate da na našoj Facebook stranici možete glasati jednim klikom za omiljeno pecivo kako bi tokom narednog perioda izabrali MINI PANI šampiona. Dakle, svake nedelje u izboru imate dve pitice ili druga dva peciva od kojih se morate odlučiti za jedno. Glasanje za ove nove i neodoljive ukuse će se nastaviti do leta, zato ne zaboravite da izaberete svog miljenika. Učestvovanjem u glasanju, možete osvojiti zanimljive i raznovrsne poklone.

MINI sa jagodom i vanilom

Jedan od pobednika prošlonedeljnog kruga takmičenja, na strani slatkiša, jeste upravo MINI sa jagodom i vanilom. Mini sa jagodom i vanilom predstavlja letnji slatkiš. Ovo pecivo je veoma lagano. Voćno punjenje pecivu daje osvežavajući ukus, dok vanila svojom magijom doprinosi slatkoći ukusa.

Jagoda sama po sebi predstavlja voće lepog izgleda, neodoljivog ukusa i prijatnog mirisa. Pored ovih karakteristika, jagoda je i veoma zdrava i lekovita. Jagoda inače predstavlja zeljastu biljku koja potiče iz porodice ruža. Širom sveta je rasprostranjena i koristi se kako za pripremu jela, poslastica, namaza, tako i za dekoraciju posluženja.

Pored jagode, doprinos neodoljivom ukusu MINI peciva daje i vanila.

Vanila predstavlja biljku koja se najviše uzgaja u Meksiku, a odlikuje je prijatan i jak miris, a ujedno i slatkasto oštar ukus. Kao plod biljke se još ubira dok je zelena zatim se sušenjem dobijaju štapići tamne boje. Vanila je danas rasprostranjen začin bez kojeg je nazamislivo pravljenje kolača, torti i peciva. Zbog svoje prijatne arome, koristi se u najrazličitijim jelima i pićima. Međutim, pored svoje slatke arome, vanila ima i lekovita dejstva.

Kombinacijom ova dva ukusa i kreiranjem punjenja, MINI pecivo sa jagodom i vanilom oduševljava mnoge ljubitelje slatkih peciva. Ovo pecivo je pogodno za posluženje uz voćne sokove, za dečije rođendane ili kao desert posle ručka ili večere.

Dokaz tome da su ovi ukusi rasprostranjeni i voljeni jeste i prolazak ovog peciva u naredni krug nagradne igre. Pogledajte nutritivne vrednosti ovog peciva i ne zaboravite da glasate!

Prosečna hranljiva vrednost ispečenog proizvoda iznosi:

 

Sadržaj proteina [g/100g] 7.24
Sadržaj masti [g/100g] 19.12
Sadržaj ugljenih hidrata [g/100g] 46.39
Energetska vrednost [kcal/100g] 380
Energetska vrednost [kJ/100g] 1609

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_US
sr_RS
hr
hu_HU
sl_SI